Stap je over naar HEM en loopt je huidige energiecontract nog? Dan brengt je huidige leverancier mogelijk een overstapboete in rekening in verband met het voortijdig opzeggen van het energiecontract. Bij de mail met je overeenkomst of in Mijn HEM bij “Mijn overeenkomst” kun je vinden of je recht hebt op deze compensatie opzegvergoeding.

Wat moet ik doen?

Je ontvangt een factuur met de overstapboete van je vorige leverancier. Dit kan de eindafrekening of een losse factuur zijn. Je betaalt de boete aan je vorige leverancier.
Maak een scan of screenshot van de factuur waar de overstapboete op staat in JPG, PNG of PDF formaat. Een goed leesbare foto mag ook.
Maak een scan of screenshot van het bankafschrift waar de betaling van de factuur waar de overstapboete op staat in JPG, PNG of PDF formaat. Een goed leesbare foto mag ook.
Vul het formulier dat hiernaast staat in en voeg de documenten van punt 2 en 3 toe. Doe dit binnen 3 maanden na start van je overeenkomst met HEM.
Wij bevestigen de juiste ontvangst van je documenten, de hoogte van het totale bedrag en wanneer wij welk deel vergoeden.

Formulier

Meest gestelde vragen

Heb ik recht op terugbetaling van de opzegvergoeding van mijn vorige leverancier?

In de voorwaarden van je overeenkomst met HEM lees je of je recht hebt op een terugbetaling van de overstapboete van je vorige leverancier. Je vindt de voorwaarden als bijlage bij de overeenkomst die je per e-mail of brief van ons hebt ontvangen. Daarin staat ook het bedrag dat wij maximaal vergoeden.

Heb je met HEM een overeenkomst gesloten met de compensatie opzegvergoeding?  Vul dan bovenstaande formulier in, voeg de gevraagde documenten toe en wij regelen alles verder voor je.

Eventuele kosten die je vorige leverancier mogelijk in rekening brengt voor ontvangen welkomstcadeaus, vervallen kortingen of welkomstpremies vergoeden wij niet.

Wanneer ontvang ik mijn compensatie opzegvergoeding?

De vergoeding wordt ieder jaar bij de jaarnota vastgesteld. Als je bij de jaarnota nog een bedrag aan HEM moet betalen, kan HEM dit verrekenen met de aan je uit keren vergoeding.

Wanneer heb ik geen recht (meer) op compensatie van de opzegvergoeding?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we je overstapboete niet (meer) compenseren:

• Je hebt bij ons een overeenkomst zonder compensatie opzegvergoeding afgesloten
• Je bent geen klant meer van ons
• Je hebt een factuur niet (op tijd) betaald

Als bovenstaande niet bij jou van toepassing is, dan betalen we je opzegvergoeding jaarlijks rond je jaarrekening uit.

Moet ik de compensatie van de opzegvergoeding terugbetalen als ik bij jullie wegga?

De delen van de opzegvergoeding die we je al betaald hebben, hoef je niet aan ons terug te betalen. Maar als je weggaat, betalen we de rest niet meer aan je uit.