Elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn een stuk duurzamer dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Bovendien zal de brandstofauto op den duur verdwijnen in de duurzame toekomst van Nederland en Europa. Dit komt mede doordat fossiele brandstof op begint te raken.

Naast het feit dat brandstof voor veel uitstoot zorgt zijn er nog flink wat voordelen als het aankomt op elektrisch rijden.

Waarom een elektrische auto kopen?

Een elektrische auto heeft aanzienlijk meer voordelen ten opzichte van een normale auto die op brandstof rijdt. Wij hebben alle voordelen voor jou op een rij gezet.

Opkomst elektrische auto's zijn goed voor het milieu

Ze zijn milieuvriendelijker, omdat ze geen uitstoot van schadelijke stoffen produceren tijdens het rijden. Dit betekent dat elektrisch rijden bijdraagt aan het verminderen van luchtvervuiling en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering.

Doordat je de auto kan laden aan laadpalen, heb je gauw weer een volle accu en kun je weer de weg op.

e5ac67f746a3e72f9ea3d43f448c76e8

Opkomst elektrische auto's zijn goed voor het milieu

Een elektrische auto is vaak energiezuiniger dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Ze hebben een hogere efficiëntie bij het omzetten van energie naar beweging, waardoor ze minder energie nodig hebben om dezelfde afstand af te leggen. Dit kan resulteren in lagere brandstofkosten en een langere levensduur van de batterij.

 

Bovendien is de aanschaf van een elektrische auto ook erg goed voor je portemonnee en heeft het voldoende fiscale voordelen. Laat het elektrisch rijden maar beginnen!

Tot 2025 zijn ze vooralsnog door de overheid vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en kan je nog gebruik maken van bijtelling.

Als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische auto dan zou je die ook eventueel uit het buitenland kunnen halen. Naast het feit dat je geen wegenbelasting betaald, hoef je hier ook geen BPM over te betalen.

Hoe werken elektrische auto's?

Een volledig elektrisch auto is een voertuig dat wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. De elektromotor wordt gevoed door een accu, die stroom opslaat. De grootte en capaciteit van de accu verschillen per auto, maar over het algemeen geldt bij elektrisch rijden: hoe groter de accu, hoe groter de actieradius.

 

Het opladen van de accu kan via een laadpaal. Een laadpaal vindt je op straat of je kan ze voor de deur laten plaatsen.

De oplaadtijd hangt af van het type accu en de oplaadcapaciteit. Sommige elektrische auto’s hebben een ingebouwde omvormer, waardoor de accu ook kan worden opgeladen tijdens het rijden. Dit wordt “rijdend opladen” genoemd.

Duurzame toekomst met elektrische personenauto's

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar ben je nog niet volledig overtuigd van een elektrische auto? Wellicht is de hybride auto dan een oplossing voor jou.

Hiermee kan je een gedeelte elektrisch rijden en een gedeelte op benzine of diesel. Momenteel zijn er veel elektrische modellen op de markt te vinden in tegenstelling tot een aantal jaar geleden.

 

Vind je de aanschafprijs van een elektrische auto te duur? Geen probleem, want particulieren en bedrijven kunnen een leasecontract afsluiten waarmee je door middel van een vast maandbedrag de auto (af)betaald. Zo betaal je niet de cataloguswaarde in 1 keer en kun je gemakkelijker elektrisch rijden realiseren.

De productie van elektrische auto’s moet er op de lange termijn voor zorgen dat we een schoner milieu krijgen. Nu we gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen wekken we groene stroom op door middel van de zon, wind of water.

Elektrisch rijden zonder zorgen

Auto’s zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Vervoer is namelijk noodzakelijk voor ons woon en werkverkeer, maar ook voor ons privé leven. Stel je maar eens voor niet meer met de auto op vakantie te kunnen gaan!

Elektrische rijden is de toekomst en al gauw zullen de straten gevuld zijn met elektrische auto’s en zullen de auto’s die we nu kennen op verdwijnen.

Veel bekende en onbekende merken hebben een elektrische auto produceert die volledig elektrisch is en de actieradius van de meeste voertuigen zijn nu ook groot genoeg om een reisje met de auto te realiseren.

Elektrisch rijden en flink wat kilometers maken met je elektrische auto is mogelijk doordat je in Europa op heel veel plaatsen je auto kunt laden. In vergelijking met 10 jaar geleden is dit natuurlijk geweldig!

Laadpalen voor een elektrische auto

Laadpalen werken door elektriciteit van het elektriciteitsnetwerk te gebruiken om de batterijen van elektrische voertuigen op te laden. Sommige laadpalen hebben een eigen aansluiting, terwijl andere kunnen worden aangesloten op een regulier stopcontact.

Ze worden steeds meer geïnstalleerd in openbare ruimtes, zoals langs de weg, in parkeergarages en op parkeerterreinen. Het doel is om elektrisch rijden te stimuleren. De kosten kunnen variëren van enkele centen per kilowattuur tot enkele euro’s per kilowattuur.

De laadsnelheid van hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen van de paal, het type auto en de capaciteit van de batterij. Het kan variëren van enkele uren tot 20-30 minuten voor een snellader.

De elektriciteit die wordt gebruikt om de laadpalen te laten werken kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. Sommige worden gevoed door hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie, terwijl andere worden gevoed door het reguliere elektriciteitsnetwerk

Persoonlijk energie-aanbod ontvangen?

Laat HEM Mobiliteit mij eenmalig telefonisch benaderen voor een persoonlijk energie-aanbod. 

Eerst even bellen?

Wij bieden hulp wanneer je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt staan wij je graag te woord en nemen hier de tijd voor. Zo kun je energie afsluiten waar je blij mee bent.

Gelijk bellen naar onze klantenservice kan natuurlijk ook voor dringende vragen. Ons kan je bereiken op:

020 – 225 99 34
Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Weekend: Gesloten

De rechtbank Amsterdam heeft HollandsStroom B.V. op 16 december 2024 voorlopig uitstel van betaling (surseance) verleend. Vervolgens heeft de rechtbank Amsterdam op 23 december 2024 HollandsStroom in staat van faillissement verklaard. Mr. M. Moeliker is daarbij als curator benoemd. Schuldeisers van HollandsStroom kunnen zich melden bij de curator via e-mailadres [email protected].

De curator onderzoekt nog of en, zo ja, op welke wijze eindafrekening voor oud-klanten van HollandsStroom mogelijk is.