Elektrisch rijden, da’s pas duurzaam.

Een elektrische auto is een stuk duurzamer dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Daarnaast is de brandstof is ook nog eens goedkoper. Wij leggen graag uit wat elektrisch rijden precies is en wat de voor -en nadelen zijn.

Elektrisch rijden, zo werkt het.

Elektrisch rijden is autorijden waarbij je auto op een elektromotor rijdt. Er bestaan auto’s die volledig op elektriciteit rijden, en auto’s die voor een deel elektrisch rijden en daarnaast een verbrandingsmotor gebruiken. De elektromotor wordt ‘gevoed’ door elektriciteit in plaats van benzine, gas of diesel.

Omdat de auto op elektra rijdt, dient deze opgeladen te worden met energie. Dit gebeurt via een laadpaal. Laadpalen vind je op speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. Ook kun je er voor kiezen om een laadpaal thuis of op je werk te laten plaatsen. Zo kan je elektrische auto voor de deur opgeladen worden als dit nodig is.

e5ac67f746a3e72f9ea3d43f448c76e8

Binnen een jaar terugverdiend.

Elektrisch rijden is niet alleen een duurzame manier van rijden voor het milieu, maar bespaart ook flink in de kosten. Aanschaf van een laadpaal kost ongeveer €600, maar dat verdien je snel terug door de kosten die je bespaard op benzine. Rijd je veel meer, dan zullen de maandlasten voor de auto hoger uit vallen. 

km per jaar benzinekosten p.m. laadkosten p.m. per jaar bespaar je
10.000 km
€107,40
€31,17

€911,71

20.000 km
€207,40
€61,17

€911,71

30.000 km
€207,40
€91,17

€911,71

Voordelen van elektrisch rijden.

Elektrisch rijden is een relatief nieuwe manier van autorijden. Steeds meer mensen kiezen er voor om elektrisch te rijden, maar toch rijden de meeste mensen nog steeds op benzine of diesel. Wij zetten graag de voor- en nadelen van elektrisch rijden op een rij.

Zakelijk elektrisch rijden.

Je kunt zowel particulier als zakelijk elektrisch rijden. Als ondernemer profiteer je van financiële voordelen als je elektrisch rijdt. Met een volledig elektrische auto ben je bijvoorbeeld vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en belasting op personenauto’s en motorrijwielen. Ook kun je als zakelijke rijder van elektrische auto’s gebruik maken van een lagere bijtelling.

Laadpas voor elektrisch rijden.

De laadpas voor elektrisch rijden is een pas waarmee je elektrische auto bij verschillende (snel)laadpalen opgeladen kan worden. Er zijn verschillende soorten laadpassen van verschillende aanbieders welke allen uiteenlopende tarieven rekenen. Bij de een betaal je een hoger starttarief, en daarna een lager tarief per kWh. Bij een andere aanbieder kan dit andersom zijn. Wij raden aan om goed naar de voorwaarden en je eigen behoefte te kijken wanneer je een laadpas voor elektrisch rijden uitkiest.

Laadpaal voor elektrisch rijden.

Een laadpaal voor elektrisch rijden is een paal waarmee je een elektrische auto kunt opladen. Door middel van deze laadpaal zorg je er dus voor dat je auto (weer) voldoende elektriciteit heeft om de weg op te kunnen gaan. Je auto kan bij privé laadpalen of laadpalen in publieke domein opgeladen worden. Privé laadpalen vind je bijvoorbeeld bij je thuis of op je werk. Laadpalen in publieke domein zijn laadpalen die je in de stad, langs de weg of andere openbare ruimtes kunt vinden.

Persoonlijk energie-aanbod ontvangen?

Laat Hollandse Energie Maatschappij Mobiliteit mij eenmalig telefonisch benaderen voor een persoonlijk energieaanbod. 

Eerst even bellen?

Wij bieden hulp wanneer je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt staan wij je graag te woord en nemen hier de tijd voor. Zo kun je energie afsluiten waar je blij mee bent.

Gelijk bellen naar onze klantenservice kan natuurlijk ook voor dringende vragen. Ons kan je bereiken op:

020 – 225 99 34
Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Weekend: Gesloten