Energiecontract afsluiten

Ben jij op zoek naar een energiemaatschappij die zich inzet voor duurzaamheid en jou helpt geld te besparen? Dan is HEM energie de juiste keuze voor jou! 

Wij bieden eerlijke energietarieven en transparante leveringskosten, zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Bij ons kies je voor een vaste looptijd en vaste leveringskosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een energiecontract is een overeenkomst tussen een energieleverancier en een klant waarin afspraken worden gemaakt over de levering van gas en/of elektriciteit. Hierin staan onder andere de energietarieven, leveringskosten en vaste leveringskosten vermeld.

Het energiecontract kan voor bepaalde tijd worden afgesloten en kan worden verlengd of opgezegd. Bij het overstappen naar een andere energieleverancier kan een opzegvergoeding worden gevraagd. Een energiecontract is dus van belang wanneer je stroom en gas wilt afnemen voor jouw huis of bedrijf.

Welke soorten energiecontracten zijn er?

Er zijn verschillende soorten energiecontracten beschikbaar, waaronder vaste en variabele tarieven, enkele tarieven en dubbele tarieven.

Vast energiecontract

Met een vast tarief betaal je gedurende de looptijd van je contract een vast bedrag per eenheid energie.

Variabel energiecontract

Een onmisbaar duurzame energiebron is de zon. Zonne energie wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen of zonnecollectoren. Dit zijn grote PV panelen met zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten tot elektriciteit. De stroom die hierbij wordt opgewekt noemen we ook wel groene stroom en dit is duurzame energie.
Zonne energie heeft veel voordelen, het is namelijk niet schadelijk voor het milieu en zonlicht schijnt op vrijwel bijna alle plekken op de wereld.
Het nadeel van duurzame energie opwekken door middel van zonnepanelen of zonnecollectoren is dat het weer soms onvoorspelbaar is en je daarmee niet altijd de garantie hebt dat er elektriciteit wordt opgewekt. Bovendien hebben zonnepanelen en zonnecollectoren een hoge investering en zijn interessante hulpmiddelen zoals een subsidie komen te vervallen.
Op veel gebieden in Nederland en de rest van Europa zie je al grootschalige zonneparken staan die een hoge elektriciteitsproductie hebben om bijvoorbeeld bedrijven van hun elektriciteit te voorzien.

Enkele en dubbele tarieven voor energie

Bio energie is een vorm van duurzame energie die wordt opgewekt uit biologische materialen, oftewel biomassa. Denk hierbij aan planten, restproducten van landbouw en bosbouw, maar ook afval.
Er zijn verschillende manieren waar op dit kan worden opgewekt en gebruikt. Door middel van vergisting wordt gft afval of mest omgezet in biogas door de aanwezigheid van bacteriën. Bij verbranding wordt bijvoorbeeld hout verbrand voor het opwekken van duurzame energie. Bij biobrandstof worden restproducten of planten omgezet tot brandstof, hiermee kan je bijvoorbeeld je auto tanken.
Hoewel energie opgewekt uit biomassa ideaal klinkt, kan het ook nadelig zijn voor de natuur. Het kan namelijk op de lange termijn leiden tot ontbossing en de verstoring van verschillende eco systemen.

Hoe kies ik het beste energiecontract?

Het kiezen van het beste energiecontract kan soms een lastige taak zijn. Bij HEM energie helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij bieden energiecontracten aan met lage tarieven en lange looptijden, zodat je altijd verzekerd bent van een voordelige energierekening.

Het is goed om te kijken naar de leveringskosten, vaste leveringskosten en opzegvergoeding van verschillende energieleveranciers, maar welke energieleverancier is het goedkoopst?

Veel verschillende leveranciers bieden welkomstpremies en eventuele kortingen aan, bij ons kun je dat uiteraard ook verwachten. Tegelijkertijd ben je jouw steentje aan het bijdragen bij het verduurzamen van Nederland en het schoon houden van ons milieu voor de toekomstige generatie.

Energieleverancier met goede service

Bij HEM energie bieden we onze klanten graag de beste service. Wil je overstappen naar HEM energie of ga je verhuizen? Wij regelen alles voor je.

Ons overstap proces is snel en makkelijk. Kies voor ons en profiteer van voordelige tarieven en een duurzame energielevering.

Wat gebeurt er als ik mijn energiecontract opzeg?

Wanneer je jouw energiecontract opzegt voordat de looptijd is verstreken, kan er een opzegvergoeding in rekening worden gebracht. Deze vergoeding is afhankelijk van hoe lang jouw contract nog loopt.

Daarnaast moet er rekening mee houden dat je mogelijk tijdelijk zonder energie komt te zitten als je niet op tijd een nieuw contract afsluit. Het is daarom verstandig om tijdig te kijken naar jouw mogelijkheden en eventueel over te stappen naar een andere energieleverancier.

Bij HEM energie kun je profiteren van scherpe tarieven als je besluit over te stappen. Ook bij een verhuizing kun je bij ons terecht voor een soepele overgang naar jouw nieuwe woning. Kies daarom voor HEM energie als jouw betrouwbare energieleverancier in Nederland!

Wat is het verschil tussen een goedkoop en duur energiecontract?

Het grootste verschil tussen een goedkoop en duur energiecontract zijn de tarieven en de vaste leveringskosten.

  1. Bij een goedkoop energiecontract betaal je vaak lagere tarieven en vaste leveringskosten dan bij een duur energiecontract. Hierdoor bespaar je op de kosten voor gas en elektriciteit. Het overstappen naar een goedkopere energieleverancier kan je veel geld besparen, vooral als je kiest voor een langer contract met een welkomstpremie.
  2. Daarnaast zijn er vaak verschillen in de opzegvergoeding en voorwaarden bij het overstappen. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken voordat je een keuze maakt voor een energieleverancier. 
Bij HEM energie bieden wij voordelige energietarieven en duidelijke voorwaarden voor onze klanten. Zo dragen wij bij aan een duurzamer Nederland en bespaar jij op jouw energierekening, want wie wilt er niet besparen in deze tijden wanneer de energiekosten alleen maar oplopen.

Wat zijn de voorwaarden van een energiecontract?

Bij het afsluiten van een energiecontract zijn er verschillende voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Energietarieven
Allereerst zijn er de energietarieven, oftewel de kosten die je betaalt voor de levering van gas en elektriciteit. Daarnaast zijn er de leveringskosten, die afhankelijk zijn van de energieleverancier en de gekozen tarieven. Bij sommige contracten betaal je vaste leveringskosten, terwijl deze bij andere contracten variabel zijn.

Opzegvergoedingen
Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, is het goed om ook te kijken naar eventuele opzegvergoedingen bij je huidige leverancier. Daarnaast kun je bij het kiezen van een nieuw energiecontract ook letten op welkomstpremies en actietarieven, die vaak voordeliger zijn dan de standaardtarieven.

Bij een verhuizing is het verstandig om je energieleverancier op tijd op de hoogte te stellen, zodat je energiecontract kan worden meeverhuisd naar je nieuwe adres. Kortom, door goed te kijken naar de voorwaarden van een energiecontract kun je kiezen voor een voordelige en betrouwbare energieleverancier die past bij jouw wensen en behoeften.

Waarom zou je kiezen voor HEM energie?

Bij HEM energie staan wij voor duurzaamheid en transparantie. Wij bieden onze klanten voordelige energietarieven en duidelijke voorwaarden voor een langere periode. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Bovendien dragen wij bij aan de verduurzaming van Nederland door te investeren in groene energiebronnen en het verminderen van CO2-uitstoot. Zo kun jij als klant ook bijdragen aan een beter milieu.

Daarnaast bieden wij een uitstekende klantenservice die altijd voor je klaar staat en helpen wij je graag bij het overstappen of verhuizen van energieleverancier. Ook kun je bij ons profiteren van aantrekkelijke welkomstpremies en actietarieven.

Kiezen voor HEM energie betekent kiezen voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en voordelige energietarieven. Stap nu over op ons energiecontract en bespaar honderden euro’s per jaar!

Eerst even bellen?

Wij bieden hulp wanneer je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt staan wij je graag te woord en nemen hier de tijd voor. Zo kun je energie afsluiten waar je blij mee bent.

Gelijk bellen naar onze klantenservice kan natuurlijk ook voor dringende vragen.
Ons kan je bereiken op:

020 – 225 99 34
Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Weekend: Gesloten