Opzegvergoeding

Als je besluit om je vaste contract met ons vroegtijdig te beëindigen, zal er een opzegvergoeding worden berekend. Het is van essentieel belang om te benadrukken dat vanaf 1 juni 2023 de opzegvergoedingsregels zijn aangepast. Je kunt hier uitgebreide informatie vinden over de exacte toepassing van deze nieuwe regels.

Onder welke omstandigheden moet je een opzegvergoeding betalen?

Een opzegvergoeding wordt in rekening gebracht als je ervoor kiest om je vaste contract vóór de einddatum te beëindigen. In dit geval lopen wij kosten mis, aangezien we al energie voor jou hebben aangeschaft.

We hopen natuurlijk dat je ervoor kiest om bij ons te blijven. Bovendien, met de nieuwe regels met betrekking tot de opzegvergoeding, is het vaak voordeliger om te blijven dan om op te zeggen. Mocht je echter overwegen om je vaste contract te beëindigen, is het verstandig om goed te onderzoeken wat de mogelijke gevolgen zijn. 

Nieuwe regels opzegvergoeding

Voor vaste prijscontracten die vanaf 1 juni 2023 zijn afgesloten, zijn er nieuwe regels van toepassing met betrekking tot de opzegvergoeding. Deze regels zijn van belang voor zowel consumenten als kleine zakelijke klanten die besluiten hun vaste contract voortijdig te beëindigen. De hoogte van de opzegvergoeding onder deze nieuwe regels is variabel en wordt bepaald aan de hand van het verwachte resterende verbruik, het leveringstarief en het prijsverschil tussen jouw contract en een nieuw vergelijkbaar contract .

Uitleg berekening opzegboete

Zo komt je opzegvergoeding tot stand

Voorbeeld voor opzegboete stroom:

Contractuele looptijd: 12 maanden

Resterende looptijd: 9 maanden

Vastgesteld jaarverbruik: 2.900 kWh

Overgebleven verbruik: 2.175 kWh

Kosten overgebleven verbruik van jouw contract: 2.175 kWh x € 0,40 = € 870

Kosten overgebleven verbruik vergelijkbaar contract: 2.175 kWh x € 0,30 = € 652,50

Je boete: € 870 – € 652,50 = € 217,50 

LET OP: Bovenstaande bedragen zijn excl. btw en gebaseerd op een vast contract met een looptijd van 12 maanden. 

Een gunstig aanbod zonder boete? Verleng je contract!

Voor onze loyale klanten hebben we een voordelig aanbod beschikbaar. Het verlengen van je contract is eenvoudig en snel geregeld. Maak je geen zorgen over opzegboetes en geniet direct van de voordelen bij je vertrouwde energieleverancier.