Zonne-energie

Zonne-energie is een vorm van groene energie. Zonne-energie is de laatste jaren een belangrijke duurzame energiebron geworden. Wij leggen graag uit wat zonne-energie precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Zonne-energie, zo werkt het.

Zonne-energie is energie wat opgewekt wordt door de straling van de zon. Doordat de zon een natuurlijke bron is die niet ‘op’ kan raken, is zonne-energie een belangrijke vorm van duurzame energie.

De straling van de zon wordt opgevangen door zonnepanelen. Wanneer de energie van de zon wordt opgevangen, zetten de panelen het zonlicht om naar energie. Deze energie gaat daarna naar de omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de energie in huis gebruikt kan worden.

Energie opslaan.

Naast dat zonne-energie direct geleverd wordt, kan het ook opgeslagen worden. De opslag van zonne-energie gebeurt met een accu. Omdat het opwekken van zonne-energie niet altijd gebeurt op het moment dat je het nodigt hebt kan je dit opslaan in een accu om het later te gebruiken. Met een accu kan je er voor zorgen dat je zoveel mogelijk van de zelf geproduceerde zonne-energie ook zelf gebruikt.

Energie terugleveren.

Als je zonnepanelen hebt, kan je energie opwekken voor eigen gebruik. Het kan voorkomen dat er meer energie opgewekt wordt dan dat je zelf verbruikt. Wanneer dit gebeurt wordt de energie teruggeleverd aan het net. De teruggeleverde energie wordt verrekend op je jaarafrekening. Je krijgt voor je teruggeleverde energie dezelfde prijs als waarvoor je energie afneemt. De verrekening van teruglevering met de geleverde energie wordt ook wel salderen genoemd.

Voordelen van zonne-energie.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het opwekken van energie via de zon. Het is het duurzaam en beter voor het milieu. Als jezelf zonnepanelen op je dak hebt verlaag je daarmee je energierekening. Bovendien verhogen zonnepanelen de waarde van je woning. De grootste voordelen van zonne-energie zijn dat het hernieuwbare energie is, waardoor het een hele milieuvriendelijke manier is om energie op te wekken.

Verhoogt de waarde van je woning.

Bespaar op je energierekening.

Mileuvriendelijk stroom opwekken.

Eerst even bellen?

Wij bieden hulp wanneer je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt staan wij je graag te woord en nemen hier de tijd voor. Zo kun je energie afsluiten waar je blij mee bent.

Gelijk bellen naar onze klantenservice kan natuurlijk ook voor dringende vragen.
Ons kan je bereiken op:

020 – 225 99 34
Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Weekend: Gesloten