Bescherm jezelf tegen phishing, telefoonfraude en misleidende verkoop

Het is ons opgevallen dat er een toename is van gevallen waarin onbekende partijen of valse intermediairs telefonisch contact opnemen met klanten om hen te misleiden met betrekking tot verkooppraktijken en phishing. Ze komen met een zogenaamd verbeterd aanbod, maar in werkelijkheid is het een poging tot misleiding. We willen benadrukken dat deze telefoontjes niet afkomstig zijn van onze organisatie en dat we er alles aan doen om dergelijke misleidende praktijken, phishing en telefoonfraude te bestrijden. Het is van cruciaal belang om waakzaam te blijven en jezelf te beschermen tegen deze vormen van oplichting.

 

Hier zijn enkele belangrijke tips om jezelf te beschermen tegen telefoonfraude, phishing en misleidende verkoop:


Wees op je hoede voor phishing: Wees uiterst voorzichtig wanneer je telefonisch benaderd wordt, vooral door onbekende partijen die je iets proberen te verkopen. Let op tekenen van phishing, zoals vragen om persoonlijke gegevens, financiële informatie of inloggegevens. Wees terughoudend met het verstrekken van dergelijke informatie via de telefoon.

 

Verifieer de identiteit: Als iemand beweert een vertegenwoordiger te zijn van ons bedrijf, vraag dan om specifieke details over je eerdere interacties met hen. Verifieer de informatie door zelf contact met ons op te nemen via het officiële telefoonnummer dat je hebt.

 

Bescherm je persoonlijke informatie: Geef nooit persoonlijke informatie, zoals je adres, geboortedatum, bankgegevens of andere gevoelige gegevens, aan onbekende bellers. Verstrek deze gegevens alleen als je zeker weet dat je te maken hebt met een legitieme vertegenwoordiger van ons bedrijf.


Wees kritisch: Wees sceptisch over aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Als iets te mooi klinkt, is het vaak te mooi om waar te zijn. Neem de tijd om de aanbieding zorgvuldig te overwegen en vergelijk deze met andere betrouwbare bronnen.

 

Meld verdachte telefoontjes en phishingaanvallen: Als je het vermoeden hebt dat je benaderd bent door een valse intermediair, een verdachte telefoontje hebt ontvangen of slachtoffer bent geworden van phishing, meld dit dan onmiddellijk bij ons. We nemen dergelijke meldingen serieus en zullen gepaste maatregelen treffen.

 

Jouw veiligheid en tevredenheid als klant hebben voor ons de hoogste prioriteit. We willen benadrukken dat we nooit telefonisch of via e-mail om persoonlijke informatie zullen vragen, tenzij je zelf contact met ons hebt opgenomen. Blijf alert en volg bovenstaande richtlijnen om jezelf te beschermen tegen telefoonfraude, phishing en misleidende verkooppraktijken.

 

Als je vragen hebt of verdachte telefoontjes wilt melden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen en je te voorzien van de nodige begeleiding.

 

Samen kunnen we een veilige en beveiligde online omgeving creëren.