CV ketel

Ben je op zoek naar een betrouwbare en efficiënte manier om jouw huis te verwarmen? Overweeg dan de aanschaf van een cv ketel! Bij HEM energie bieden wij niet alleen voordelige energieprijzen voor ondernemers in Nederland, maar ook professionele installatie en onderhoudsdiensten voor jouw cv ketel.

Wil je meer over onze dienstverlening te weten komen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ervaren medewerkers.

Wat is een cv ketel?

Een cv ketel is een ketel dat zorgt voor de verwarming van jouw huis en jouw huishouden voorziet van sanitair water. Het biedt warmtecomfort in huis en draagt bij aan het verminderen van energiekosten.

Er zijn verschillende soorten cv ketels beschikbaar, dus welke precies bij jouw past is afhankelijk van hoeveel jij verbruikt en waar de ketel geplaatst wordt. Genoeg ruimte is namelijk ook een onmisbaar aspect.

Bij HEM energie hebben we een ruim assortiment aan cv ketels om uit te kiezen, waarbij wij alleen de beste merken selecteren die de test doorstaan van de Consumentenbond.

Werking van een cv ketel

Een cv ketel werkt door middel van verbranding en zorgt voor watercirculatie in het verwarmingssysteem. De temperatuurregeling wordt automatisch aangepast aan de hand van de gewenste instellingen.

Als je een cv ketel gaat aanschaffen of laten vervangen is het verstandig om te kiezen voor ketels die zijn getest en goedgekeurd door de Consumentenbond. Zo kun je erop kun vertrouwen dat je kwaliteit krijgt.

Zorg ervoor dat jouw woonruimte goed verwarmd blijft met onze hoogwaardige cv ketels. Ze zijn speciaal ontworpen om energie te besparen en een optimale prestatie te leveren voor huishoudens en panden.

Verschillende soorten cv ketels

Zoals we eerder al beschreven zijn er allerlei soorten cv ketels. Met verschillende functies, afmetingen en watercapaciteit. Er is bijvoorbeeld de HRE ketel, HR ketel en VR ketel.

De HRE-ketel is de beste optie voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Deze ketel heeft namelijk een hoger rendement dan andere cv ketels en is daarom ook erkend door de Consumentenbond.

De HR ketel biedt daarentegen een goede prijs/kwaliteit verhouding en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie zonder al te veel poespas.

Voor wie echt niet te veel wil betalen, hebben we nog altijd de VR ketel. Hoewel dit vandaag de dag niet handig is gezien Nederland aan het verduurzamen is, is dit echter nog dergelijk een optie.

Voordelen van een cv ketel

Een cv ketel biedt vele voordelen voor consumenten. Zo is het gebruik van een cv ketel energie zuiniger dan andere verwarmingsmethodes. Zo kun je besparen op jouw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

Daarnaast zorgt de cv ketel voor een comfortabeler woonklimaat doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld in huis. Ons advies is dan ook om bij het kopen van een cv ketel aandacht te geven besteden aan duurzaamheid en efficiëntie, dit is om zo min mogelijk belasting te veroorzaken op het milieu.

Hoe kies je de juiste cv ketel?

Bij het kiezen van de juiste cv ketel is het handig om eerst jouw warm water behoefte en verwarmingscapaciteit te bepalen. Zo voorkom je dat je een cv ketel aanschaft die niet genoeg capaciteit heeft voor jouw woning of gezinssamenstelling. Ook is het slim om te kijken naar het energielabel van de cv ketel, dit kan namelijk flink wat kosten besparen op de lange termijn.

Een combiketel kan ook een goede optie zijn, deze biedt namelijk zowel warm water als verwarming in één apparaat. Dit scheelt niet alleen ruimte, maar ook geld omdat er maar één apparaat onderhouden hoeft te worden.

Het aanschaffen van een nieuwe ketel is dus niet zo gemakkelijk als er gedacht wordt!

Wat is het verschil tussen een cv ketel en een normale ketel?

Een cv ketel is speciaal ontworpen voor centrale verwarming. Het zorgt niet alleen voor warm water, maar ook voor de verwarming van het hele huis.

Een normale ketel, zoals een geiser, daarentegen verzorgt alleen de warmwatervoorziening en kan dus niet worden gebruikt als centrale verwarmingsbron.

Een ander verschil tussen beide ketels is het gasverbruik. Een geiser verbruikt over het algemeen meer gas dan een moderne cv ketel. Dit komt omdat een geiser constant blijft branden om ervoor te zorgen dat er altijd warm water beschikbaar is, terwijl een cv ketel efficiënter werkt door alleen te branden wanneer er vraag naar is.

Cv ketel kopen

Als je op zoek bent naar een nieuwe cv ketel, dan is het goed om te letten op zaken zoals het vermogen en energiezuinigheid. Je wilt immers een ketel die past bij jouw huishouden én die je jarenlang van warmte voorziet zonder hoge stookkosten. Maar waar hang je een cv ketel?

Bij HEM energie helpen we jou de juiste keuze te maken bij het uitkiezen van cv ketels van gerenommeerde merken zoals Intergas, Nefit en Remeha. Wij informeren onze klanten graag over elk merk en hun eigen voordelen, tevens adviseren wij ook over de plek waar de ketel het beste kan hangen.

Wacht niet langer en investeer in jouw comfort. Koop daarom vandaag nog een cv ketel bij HEM energie en vergelijk verschillende prijzen die passen bij jou budget en wens. Onze deskundige installateurs komen graag bij je langs voor de montage van de nieuwe cv ketel en daarbij kun je rekenen op een uitstekende service en garantie!

Advies bij aankoop van een cv ketel

Bij de aankoop van een cv ketel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, het online kopen van een ketel raden wij daarom af. Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen zodat de woning optimaal verwarmd wordt zonder dat dit ten koste gaat van energiebesparing. Ook zijn er dus allerlei soorten cv ketels met elk hun eigen voor en nadelen. Je kunt hierbij denken aan de HR ketel of hybride ketel.

Wat zeker niet over het hoofd gezien mag worden is ook op te letten op energiebesparende functies zoals een modulerende pomp en thermostaat.

Hieronder beschrijven wij nog even in het kort waar je zeker aan moet denken als je een cv ketel kopen wilt.

  • Kies het juiste vermogen.
  • Verschillende soorten cv ketels en hun voor en nadelen.
  • Energiebesparende functies, zoals modulerende pomp en thermostaat.

Installatie van een cv ketel

Bij de installatie van een cv ketel is het belangrijk om rekening te houden met de locatiekeuze. Zorg er altijd voor dat er genoeg ruimte is voor de ketel en let op voldoende ventilatie. De installateur kan je uiteraard hierbij adviseren.

De duur van de installatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type cv ketel en eventuele aanpassingen aan het leidingwerk.

Gemiddeld neemt het installeren van een cv ketel tussen de 1 tot 2 dagen in beslag. Laat je goed informeren over wat je kunt verwachten tijdens deze periode.

Om langer goed gebruik te kunnen maken van jouw nieuwe cv ketel zijn er verschillende onderhoudstips die kunnen helpen. Wij adviseren het regelmatig bijvullen en ontluchten van de ketel en het vervangen van filters en jaarlijks onderhoud door een erkend installateur. Zo verleng je niet alleen de levensduur maar zorg ook voor zuiniger energieverbruik!

Onderhoud cv ketel

Zorg dat de cv ketel regelmatig onderhouden wordt. Dit voorkomt storingen en verlengt de levensduur van jouw ketel. Ons onderhoudscontract biedt je hierbij de perfecte oplossing voor een zorgeloze verwarming in huis of op kantoor.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Onderhoud van jouw cv ketel is essentieel voor de veiligheid, efficiëntie en levensduur. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, kun je dus langer gebruik maken voordat het aan vervanging toe is en blijven de prestaties optimaal.

  • Veiligheid: preventief onderhoud kan koolmonoxidevergiftiging voorkomen.
  • Efficiëntie: een goed onderhouden ketel bespaart op energiekosten.
  • Levensduur cv ketel: periodiek onderhoud verlengt de levensduur van jouw cv-ketel.

Zorg ervoor dat je niet alleen aan het comfort denkt, maar ook aan jouw eigen veiligheid wanneer je een jaarlijks service contract afsluit met HEM energie. Onze experts zorgen ervoor dat jouw ketel in optimale conditie blijft en bieden professionele hulp bij eventuele problemen om te garanderen dat deze zo snel mogelijk worden opgelost.

Onderhoudscontract

Met een cv ketel en onderhoudscontract van HEM energie ben je verzekerd van periodiek onderhoud door een specialist en 24/7 service bij storingen en reparaties. Zo zorg je ervoor dat jouw cv ketel in topconditie blijft, wat niet alleen de levensduur verlengt maar ook energie bespaart.

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.