Waarom een duurzaam energiebedrijf de toekomst heeft

Als energieconsument is het belangrijk om bewust te zijn van de impact die jouw keuzes hebben op de toekomst van onze planeet en het milieu. Daarom is het tegenwoordig niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs van stroom en gas, maar ook naar de duurzaamheid van de leverancier.

Een duurzaam energiebedrijf is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou als klant.

Wat is de beste manier om energie te besparen?

De beste manier om energie te besparen is door bewuste keuzes te maken en duurzame oplossingen te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld door over te stappen naar een energieleverancier die groene stroom en gas levert. Energie die duurzaam is, is beter voor het milieu en kan ook voordeliger zijn voor de portemonnee.

Daarnaast kun je zelf ook energie besparen door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of door bewuster om te gaan met elektriciteit. Denk hierbij aan het uitzetten van apparaten als je ze niet gebruikt en het gebruik van LED-verlichting in plaats van gloeilampen.

Als je overweegt om over te stappen naar een andere energieleverancier, bekijk duurzame energie opties dan op deze pagina van HEM.

Fossiele brandstoffen

Fossiele brandstoffen raken op en hebben een grote impact op het milieu. Het is daarom goed om te kiezen voor een energieleverancier die duurzame oplossingen biedt. Bedrijven zoals Eneco, Essent, HEM energie, Budget energie en Vattenfall zijn goede voorbeelden van energieleveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid en groene stroom en gas leveren aan particulieren en bedrijven.

Meer info over stroom en gas lees je uiteraard op de pagina van stroom en gas.

Zonne energie

Een bekend en gewilde duurzame oplossing is het gebruik van zonnepanelen. Hierbij wek je zelf energie op door middel van zonne energie.

Dit is uiteraard goed voor het milieu, maar kan ook voordelig zijn voor jou als consument. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen energie opwekken en deze terug leveren aan het net, waardoor je minder afhankelijk bent van je energieleverancier en zelfs geld kunt besparen op je energierekening.

Windenergie

Steeds meer energieleveranciers investeren in windmolenparken om groene stroom op te wekken.

Ook als particulier kun je bijdragen aan deze vorm van duurzame energie door te kiezen voor een energieleverancier die windenergie levert. Zo draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet.

Bekijk ook windenergie alternatieven en win meer informatie over het opwekken van energie door middel van de wind.

Hoe kan ik mijn energiecontract wijzigen?

Als energieconsument wil je natuurlijk het beste uit je energiecontract halen. Of je nu op zoek bent naar goedkopere tarieven, duurzame energie of betere klantenservice, het wijzigen van je energiecontract kan de oplossing zijn.

Wij leggen je graag uit welke stappen je kan ondernemen, die in jouw voordeel zijn.

  1. Vergelijken van energieleveranciers: Vergelijk de tarieven en voorwaarden van verschillende leveranciers om te bepalen welke het beste bij jou past.
  2. Kies een energieleverancier die bij jou past: Kies voor een leverancier die duurzame energie levert als je geïnteresseerd bent in groene stroom.
  3. Begin met overstappen: De nieuwe leverancier zal het overstapproces voor jou regelen, inclusief het opzeggen van je oude contract.
  4. Geniet van verschillende voordelen: Je kunt zonnepanelen installeren en zelf energie opwekken. Soms kan een duurzame energieleverancier ook nog eens goedkoper zijn dan een traditionele leverancier.
  5. Klantenservice: Als klant van een duurzame energieleverancier kun je rekenen op uitstekende klantenservice. Deze bedrijven zijn namelijk vaak meer gefocust op het leveren van duurzame oplossingen en het tevreden stellen van hun klanten dan traditionele energieleveranciers.
Contract wijzigen

Wat is de prijs voor energielevering?

Als energieconsumenten willen we weten hoeveel we moeten betalen voor energielevering.

De prijs voor energie is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort energie dat je afneemt, de hoeveelheid energie die je verbruikt en de energieleverancier waar je voor kiest.

Bekijk ook:

Energiemaatschappijen vergelijken: waar moet je op letten?

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.