Waar kan ik losse zonnepanelen kopen?

Als u op zoek bent naar losse zonnepanelen, is het belangrijk om de beste prijs te vinden en te weten waar u op moet letten bij het kopen ervan. In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en geven we handige tips om uw aankoop zo voordelig mogelijk te maken. Bij HEM energie bieden wij ook losse zonnepanelen aan, dus lees verder voor meer informatie over waar u deze kunt kopen.

Wat zijn losse zonnepanelen?

Definitie van losse zonnepanelen: Losse zonnepanelen zijn individuele panelen die apart worden verkocht in plaats van als onderdeel van een compleet systeem.

Verschil tussen complete en losse zonnepaneel-systemen: Complete systemen bevatten naast de panelen ook omvormers, bekabeling en bevestigingsmaterialen. Bij het kopen van losse panelen moet u zelf nog deze componenten aanschaffen om het geheel werkend te krijgen.

Voordelen van het kopen van losse zonnepanelen: Het grootste voordeel is dat u meer flexibiliteit heeft bij het samenstellen van uw eigen systeem en kunt profiteren van mogelijk voordelige prijzen op sommige modellen.

Waar kan ik advies krijgen over losse zonnepanelen?

Voor advies over losse zonnepanelen kun je terecht bij lokale bouwmarkten of elektronicawinkels. Zij kunnen je informeren over de verschillende soorten panelen en welke het meest geschikt zijn voor jouw situatie.

Daarnaast zijn er online fora en communities voor duurzame energie waar je advies kunt vragen aan andere mensen die al ervaring hebben met het kopen en installeren van losse zonnepanelen. Tot slot kan een consultatie met een professionele installateur ook nuttig zijn om te bepalen welke panelen het beste bij jouw wensen passen.

Door losse zonnepanelen te kopen en te installeren, kun je niet alleen zelfvoorzienend worden op het gebied van energie, maar ook investeren in een duurzame toekomst. Ontdek meer over de voordelen van zonnepanelen in ons andere artikel.

Waarom zou ik losse zonnepanelen kopen?

Losse zonnepanelen kopen kan kosteneffectief zijn in vergelijking met complete systemen. Bovendien biedt het de flexibiliteit om de grootte van je systeem aan te passen aan jouw specifieke behoeften, budget en beschikbare ruimte. Er zijn zelfbouw-opties beschikbaar waarmee je geld kunt besparen op arbeidskosten.

Is het mogelijk om losse zonnepanelen aan huis te laten bezorgen?

Veel online winkels bieden verzendings-opties aan voor grote items zoals panelen=sets, dus het is zeker mogelijk om losse zonnepanelen aan huis te laten bezorgen. Er zijn ook fysieke winkels die leveringsservice aanbiedingen afhankelijk van de locatie kunnen regelen. Zorg er wel voor dat de verkoper veilige transportmogelijkheden biedt voor kwetsbare artikelen om schade tijdens het vervoer te voorkomen.

Waar kan ik de beste prijs voor losse zonnepanelen vinden?

Als u op zoek bent naar de beste prijzen voor losse zonnepanelen, kunt u het beste verschillende aanbieders vergelijken en hun assortiment bekijken. Let er ook op of de btw al bij de prijs is inbegrepen. Vergeet niet om te controleren of de panelen geschikt zijn voor uw specifieke situatie voordat u overgaat tot aanschaffen.

Voordelen van losse zonnepanelen

Flexibiliteit in installatie:

Met losse zonnepanelen heb je meer flexibiliteit bij de installatie van je zonne-energiesysteem. Je kunt zelf bepalen hoeveel panelen en waar ze geplaatst worden.

Mogelijkheid tot uitbreiding van je systeem:

Je hebt altijd de mogelijkheid om later extra losse panelen aan te schaffen en toe te voegen aan je bestaande systeem.

Kiezen voor een specifieke merk of type:

Wanneer je losse zonnepanelen aanschaft, kun je kiezen voor een specifiek merk of type dat past bij jouw wensen. Zo kun jij het assortiment vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en efficiëntie.

Let op: Bij aanschaf van losse zonnepanelen moet er rekening gehouden worden met BTW-verplichtingen voor particulieren.

Nadelen van losse zonnepanelen

Meer werk en tijd nodig voor de installatie:

Bij het aanschaffen van losse zonnepanelen moet u rekening houden met de extra tijd en moeite die nodig is om ze te plaatsen.

Hoger risico op foutieve aansluiting:

Aangezien u zelf verantwoordelijk bent voor de installatie van uw losse zonnepanelen, bestaat er een hoger risico dat deze niet correct worden aangesloten.

Geen garantie dat panelen perfect samenwerken met andere systemen.

Wanneer u zelf uw assortiment aan zonnepanelen samenstelt, is er geen garantie dat deze optimaal samenwerkt met uw bestaande systeem. Dit kan leiden tot verminderde prestaties of problematische situaties in termijnen van btw-teruggave.

Waar moet ik op letten bij het kopen van losse zonnepanelen?

Bij de aanschaf van losse zonnepanelen is het belangrijk om te letten op verschillende aspecten. Zo moet je rekening houden met de kwaliteit van de panelen. Het is namelijk van groot belang dat deze voldoen aan bepaalde normen en standaarden. Daarnaast speelt het type zonnepaneel een rol bij de keuze voor losse panelen.

Ook garantie en service kunnen doorslaggevend zijn bij het kopen van losse zonnepanelen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de garantievoorwaarden en welke service er wordt geboden door het bedrijf waar je ze koopt. Op deze manier kun je optimaal profiteren van jouw investering in duurzame energie!

Kwaliteit van de zonnepanelen

Certificeringen en keurmerken zijn belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van zonnepanelen. Zorg ervoor dat de panelen die je koopt gecertificeerd zijn door onafhankelijke organisaties zoals TÜV of het keurmerk Zonnekeur. Het materiaalgebruik en productieproces bepalen ook sterk de efficiëntie en levensduur van de panelen. Kijk daarom naar fabrikanten met een goede reputatie in duurzaamheid en innovatie, zoals SunPower of LG.

Efficiëntie is een andere belangrijke factor bij het selecteren van zonnepanelen. Let op het vermogen per paneel, uitgedrukt in Watt-Piek (Wp). Hoe hoger dit getal, hoe meer energie er geproduceerd kan worden per oppervlakte-eenheid. Een paar aandachtspunten om mee te nemen in deze overweging:

  • Monokristallijne panelen hebben meestal een hogere efficiëntie dan polykristallijne
  • De richting waarin je ze plaatst (opbrengst verschilt tussen NoordZuid richting)
  • Schaduwval heeft invloed op efficiënte werking

Kortom: investeer in kwaliteit als je losse zonnepanelen kopen gaat!

Type zonnepaneel

Er zijn drie soorten zonnepanelen: monokristallijn, polykristallijn en dunne film panelen. Monokristallijne panelen hebben een hogere efficiëntie dan polykristallijne, maar zijn ook duurder. Dunne filmpanelen en amorfe Si-panelen hebben een lagere efficiëntie, maar zijn goedkoper in aanschaf.

Als u op zoek bent naar losse zonnepanelen van goede kwaliteit, is het belangrijk om rekening te houden met het type paneel dat u nodig heeft. Als u meer wilt weten over de verschillende opties of als u advies nodig heeft bij het maken van uw keuze, neem dan gerust contact op met ons team van experts bij HEM energie.

Garantie en service

Als u losse zonnepanelen bij HEM energie koopt, wilt u natuurlijk weten wat voor garanties en service wij bieden. Hieronder vindt u een overzicht van onze garanties en reparatieservices.

  • Leveringsgarantie: Wij garanderen dat uw zonnepanelen op tijd worden geleverd.
  • Productgarantie: Op al onze zonnepanelen geldt een productgarantie van vijf jaar.
  • Reparatieservice: Als er iets misgaat met uw panelen, kunt u rekenen op onze snelle reparatieservice.
  • Return on Investmentgarantie: Wij zijn ervan overtuigd dat uw investering in zonneenergie zichzelf terugverdient. Daarom biedt HEM energie de Return on Investmentgarantie aan.

Bij HEM energie staan we achter onze producten en dienen we graag als betrouwbare partner bij het maken van de overstap naar duurzame energie.

garantie zonnepanelen

Welke merken zonnepanelen zijn er?

Bij HEM energie bieden we verschillende merken losse zonnepanelen aan, waaronder Canadian Solar en DMEGC. Deze merken hebben een goede reputatie op de markt en staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. We bieden deze zonnepanelen aan in verschillende pakketten, zodat je het beste pakket kunt kiezen dat past bij jouw dak en energiebehoefte.

Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken bij het kopen van losse zonnepanelen. Daarom hebben we een webshop waar je gemakkelijk en snel zonnepanelen kunt bestellen. Ons assortiment bestaat uit verschillende typen en varianten van hoge kwaliteit en met regelmatig hoge kortingen. Daarnaast bieden we ook plug & play pakketten aan voor de doe-het-zelvers onder ons. We hebben altijd een ruime voorraad, zodat je snel aan de slag kunt met het opwekken van duurzame energie.

Bekijk ook onze blog over: Waarom zou je zonnepanelen kopen of kijk wat voor voordeel het kopen van zonnepanelen nog meer heeft.

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.