Zonnepanelen schoonmaken: waarom het een must is

Als huiseigenaar met zonnepanelen is het belangrijk om regelmatig je panelen te reinigen. Het is namelijk zo dat vuil, stof en kalk de efficiëntie van je panelen aantasten. Hierdoor kan het zijn dat je minder opbrengst hebt dan je zou willen.

Het gebruik van schoonmaakmiddelen met chemicaliën is hierbij af te raden. Deze kunnen namelijk schade toebrengen aan de coating van je panelen. Daarnaast is het ook niet milieuvriendelijk om chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Het is aan te raden om je panelen minstens één keer per jaar te laten schoonmaken. Hierbij kun je gebruik maken van een hogedrukspuit of een speciaal osmose-systeem.

Waarom moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Vuil zoals stof, pollen, vogelpoep en ander vuil kan zich ophopen op de panelen en zo de prestaties van je zonnepanelen verminderen.

Het kan er zelfs voor zorgen dat er minder zonne-energie wordt opgewekt en je dus minder groene stroom produceert. Dit betekent dat je minder bespaart op je energierekening en dat wil je natuurlijk niet! Daarom is het van belang om regelmatig je zonnepanelen schoon te maken, om te genieten van voordelige tarieven voor stroom en gas.

Schoonmaakmethoden

Een hogedrukspuit kan hiervoor gebruikt worden, maar let op dat je niet te hard spuit, want anders kun je de panelen beschadigen.

Ook kun je speciale schoonmaakmiddelen gebruiken om ervoor te zorgen dat de panelen weer helemaal schoon zijn.

Een andere manier om je zonnepanelen te reinigen is het gebruik van osmose water. Dit is ontkalkt water dat ontdaan is van alle mineralen, zouten en nitraten. Hierdoor laat het geen strepen achter en is het super effectief in het verwijderen van hardnekkig vuil en kalkaanslag.

Wat gebeurt er als ik mijn zonnepanelen niet schoonmaak?

Als je jouw zonnepanelen niet regelmatig schoonmaakt, kan er vuil en kalk op het oppervlak blijven zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het rendement van jouw zonnepanelen afneemt, omdat het zonlicht minder goed kan doordringen.

Bovendien kan hardnekkig vuil zoals zout strepen en vlekken achterlaten op uw panelen. Dit kan ervoor zorgen dat uw zonnepanelen er minder mooi uitzien en kan op den duur zelfs schade veroorzaken.

Om te voorkomen dat jouw zonnepanelen beschadigen, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken met de bovenstaande methodes.

Zonnepanelen reiniger

Als er toch vuil op jouw zonnepanelen blijft zitten, kun je het beste een professionele installatie inschakelen die de zonnepanelen met osmose water kan reinigen. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen optimaal blijven presteren en je blijft besparen op jouw energierekening! Wacht daarom niet langer en laat uw zonnepanelen professioneel reinigen door HEM met osmose water.

Is het schoonmaken van zonnepanelen moeilijk?

Het schoonmaken van zonnepanelen kan lastig zijn als je niet de juiste schoonmaakmiddelen, apparatuur en kennis hebt.

Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de efficiëntie van je zonnepanelen te verbeteren en de levensduur te verlengen.

Hardnekkig vuil, zoals kalk en zout, kunnen zich ophopen op de panelen en de stroomopbrengst verminderen. Daarom is het belangrijk om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken die het vuil effectief verwijderen zonder de panelen te beschadigen.

Wat is het verschil tussen het schoonmaken van verschillende soorten zonnepanelen?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt en elk type vereist een specifieke aanpak als het gaat om het reinigen ervan.

Bijvoorbeeld, als je zonnepanelen op je dak hebt staan, die bedekt zijn met kalk of ander hardnekkig vuil, dan kan het noodzakelijk zijn om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken om deze te verwijderen.

Daarnaast zijn er ook zonnepanelen die gevoeliger zijn voor krassen en strepen, en deze moeten op een speciale manier worden schoongemaakt om te voorkomen dat er schade ontstaat.

Als je eigenaar bent van zonnepanelen die zout of nitraten bevatten, dan moet je extra voorzichtig zijn bij het schoonmaken om te voorkomen dat deze stoffen zich ophopen en schade veroorzaken.

zonnepanelen reinigen

Wat is de beste manier om mijn zonnepanelen schoon te maken?

Zonnepanelen zijn een belangrijke investering voor jouw huis, en het is goed om ze regelmatig schoon te maken om hun efficiëntie te behouden. Maar wat is de beste manier om uw zonnepanelen schoon te maken?

Er zijn verschillende methoden, maar bij HEM geloven wij dat de beste manier is om gebruik te maken van speciale schoonmaakmiddelen en osmose water.

Regelmatig onderhoud van de zonnepanelen is belangrijk omdat regenwater zout kan opbouwen. Dit kan de efficiëntie van jouw panelen verminderen en onnodige kosten veroorzaken.

Wat kan HEM doen om de zonnepanelen schoon te maken?

HEM kan jouw zonnepanelen professioneel reinigen met osmose water en speciale schoonmaakmiddelen om alle soorten vuil effectief te verwijderen en de levensduur van jouw panelen te verlengen.

Ons team van experts heeft de kennis en ervaring om verschillende soorten zonnepanelen op een veilige en effectieve manier schoon te maken, zodat jij zeker weet dat jouw investering goed wordt onderhouden.

Door de panelen regelmatig te laten reinigen door HEM, bespaar je op de lange termijn op energiekosten en verleng je de levensduur van jouw zonnepanelen.

Onze professionele apparatuur en schoonmaakmiddelen zorgen voor een super schoon resultaat zonder krassen of strepen achter te laten.

Wacht niet nog langer en neem contact op met HEM om jouw zonnepanelen professioneel te laten reinigen. Zo behoud je de efficiëntie van jouw panelen en bespaar je op de lange termijn op energiekosten. Laat jouw zonnepanelen stralen en geniet van de voordelen van schone en ontkalkte panelen!

Is het duur om de zonnepanelen te reinigen?

Nee, het is niet duur om de zonnepanelen te laten reinigen door HEM. Het is zelfs een slimme investering op de lange termijn, omdat het de efficiëntie van jouw panelen behoudt en de levensduur verlengt. Bovendien bespaar je op energiekosten door schone panelen.

HEM biedt betaalbare tarieven en een uitstekende service. Door de panelen te verwaarlozen en ze niet regelmatig te reinigen kan het zelfs duurder uitvallen. Hierdoor kan je namelijk niet meer zo goed besparen op jouw energierekening en bovendien kan er onherstelbare schade ontstaan aan de panelen.

Neem vandaag nog contact op en laat jouw zonnepanelen stralen! Heb je nog geen zonnepanelen maar ben je wel geïnteresseerd? Kijk dan wat wij voor jouw kunnen betekenen als het aankomt op duurzame energie zoals zonne energie of windenergie.

Bekijk ook:

Eco Vriend

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.