bespaarstekker

Bespaarstekker: energiebesparing was nog nooit zo makkelijk

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om energie te besparen? Dan is de bespaarstekker iets voor jou! In deze blog leggen we uit wat een bespaarstekker precies is, hoe je ‘m gebruikt en waar je er eentje kunt kopen. Bespaar geld én draag bij aan een duurzamere samenleving met deze handige gadget.

Wat is een bespaarstekker?

Een bespaarstekker is een handige tool om energie te besparen. Het is een apparaatje dat je tussen het stopcontact en het apparaat plaatst, waardoor de standby-stand wordt uitgeschakeld. Zo verbruik je geen onnodige energie meer wanneer je apparaten niet in gebruik zijn.

Met een bespaarstekker kun je gemakkelijk energie besparen en hoef je niets extra’s te doen!

Met een bespaarstekker kun je verschillende soorten apparaten aansluiten, zoals televisies, computerapparatuur en keukenapparatuur. Door deze simpelweg aan te sluiten op de stekkerdoos met de bespaarstekker erin, kun jij direct beginnen met energiebesparing. Bovendien hoef je hier niets extra’s voor te doen of moeilijke instellingen aan te passen!

Hoe werkt een bespaarstekker?

Het principe van energiemonitoring is om het stroomverbruik van jouw apparaten te meten en bij te houden. De bespaarstekker speelt hierbij een belangrijke rol, want deze kan het verbruik inzichtelijk maken en je helpen om energie te besparen. Door de bespaarstekker tussen het stopcontact en jouw apparaat aan te sluiten, wordt er een draadloze verbinding gemaakt waarmee het stroomverbruik gemeten kan worden.

De bespaarstekker maakt gebruik van slimme technologie om inzichtelijk te maken hoeveel energie elk aangesloten apparaat verbruikt. Dit geeft jou de mogelijkheid om bewuster met energie om te gaan en waar mogelijk geld te besparen op je elektriciteitsrekening. Het is heel eenvoudig: steek simpelweg de stekker in het stopcontact, sluit vervolgens je apparaat aan op de bespaarstekker en begin direct met het monitoren van je energieverbruik!

Welke apparaten kun je aansluiten op een bespaarstekker?

Met een bespaarstekker kun je verschillende huishoudelijke apparaten aansluiten om energie te besparen. Niet alle apparaten zijn echter geschikt, dus het is belangrijk om te weten welke wel en niet werken. Zo zijn bijvoorbeeld koelkasten en vriezers ongeschikt voor een bespaarstekker omdat deze constant stroom nodig hebben. Andere apparaten zoals lampen, televisies en computers kunnen juist wel worden aangesloten op een bespaarstekker.

Het is ook belangrijk om de compatibiliteit met verschillende typen stroomaansluitingen in gedachten te houden voordat je jouw apparaat aansluit op de bespaarstekker. Controleer of het apparaat overeenkomt met de specificaties van de stroomaansluiting van jouw huis voordat je hem gebruikt via de stekker. Let ten slotte op dat elke beperking die wordt geplaatst door maximale belasting voor aangesloten apparatuur niet wordt overschreden wanneer u meerdere gadgets tegelijkertijd gebruikt – dit kan schade aan zowel uw gadgets als uw woning veroorzaken.

Hoeveel bespaar je met een bespaarstekker?

Met een bespaarstekker kun je flink wat geld en energie besparen. Maar hoeveel precies? Een gemiddeld huishouden kan tot wel €50 per jaar besparen door gebruik te maken van een bespaarstekker. Dit kan oplopen afhankelijk van de grootte van het huishouden en het aantal apparaten dat wordt aangesloten op de stekkers.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen met een bespaarstekker? Hier is een overzicht van mogelijke kostenbesparingen:

 • Besparing tot 20% op stand-by stroomverbruik
 • Vermindert piekvermogensvraag
 • Verlengt de levensduur van apparaten

Energiebesparing was nog nooit zo makkelijk met deze handige tool voor in huis!

besparen

Hoe gebruik je een bespaarstekker?

Een slimme stekker, ook wel bekend als bespaarstekker, is een fantastische gadget om het energieverbruik in je huis te minimaliseren. Om de vruchten ervan te plukken, is het cruciaal om een bespaarstekker te selecteren die naadloos aansluit bij jouw eisen en de apparaten die je hebt. Besteed aandacht aan de technische details en kies een stekker die het juiste vermogen heeft voor het betreffende apparaat.

Wanneer je de perfecte bespaarstekker hebt uitgekozen, is het aansluiten een fluitje van een cent. Verbind het simpelweg met het apparaat dat je wilt beheren. Controleer of alle stekkers goed zijn aangesloten. Nu hoef je alleen nog maar de schakelaar van de slimme stekker om te zetten, vaak met een simpele druk op de aan/uit-knop, en je bent klaar!

Wat nog beter is, is dat sommige van deze slimme stekkers zijn uitgerust met een ‘standby killer’ functie. Dit betekent dat ze automatisch apparaten uitzetten die in standby-modus staan, waardoor je nog meer energie bespaart.

Met deze eenvoudige stappen kan je moeiteloos energie besparen en bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Stap 1: Kies de juiste bespaarstekker

Bespaarstekkers zijn een handige manier om je energieverbruik te verminderen zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Maar hoe kies je de juiste bespaarstekker? Hieronder vindt je een aantal tips:

 • Controleer het maximale wattage van de bespaarstekker en zorg ervoor dat het apparaat waarop je hem wilt aansluiten hier binnen valt.
 • Let op het voltage van het apparaat. Een bespaarstekker werkt alleen met apparaten die op dezelfde spanning werken als in Nederland (220-240V).
 • Kijk naar eventuele extra functies, zoals overspanningsbeveiliging of timerfunctie, die kunnen bijdragen aan nog meer energiebesparing.

Met deze tips kun jij gemakkelijk de juiste bespaarstekker vinden voor jouw apparaten en starten met energiebesparen!

Stap 2: Sluit het apparaat aan op de bespaarstekker

Nu je de juiste bespaarstekker hebt gekozen, is het tijd om deze aan te sluiten. Dit gaat heel gemakkelijk en snel. Pak de bespaarstekker erbij en steek hem in het stopcontact. Vervolgens sluit je het gewenste apparaat of apparaten hierop aan.

Let wel op dat je alleen apparaten aansluit die ook daadwerkelijk energie verbruiken wanneer ze niet gebruikt worden. Bijvoorbeeld een televisie of computer, maar geen koelkast of oven. Op deze manier kun jij eenvoudig energie én geld besparen zonder dat dit ten koste gaat van jouw comfort en gemak!

Stap 3: Schakel de bespaarstekker in

Nu je het apparaat correct hebt aangesloten op de bespaarstekker, is het tijd om deze in te schakelen. Het inschakelen van de bespaarstekker is heel eenvoudig; druk gewoon op de aan/uit-knop en je bent klaar! Zodra de stekker is ingeschakeld, zal deze beginnen met het verminderen van het energieverbruik van jouw apparaat.

Het gebruik van een bespaarstekker kan helpen bij het verlagen van jouw energierekening en helpt tegelijkertijd ook om ons milieu te beschermen door minder energie te verbruiken. Vergeet niet dat elke kleine stap die we zetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen belangrijk is voor onze planeet. Door gebruik te maken van een bespaarstekker draag jij bij aan dit streven naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid!

Waar kun je een bespaarstekker kopen?

Wil jij graag een bespaarstekker kopen om energie te besparen? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je online kijken bij diverse winkels, zoals grote webshops of gespecialiseerde energiewinkels. Hier vind je gemakkelijk het meest uitgebreide assortiment en kun je de prijzen vergelijken.

Daarnaast is het ook mogelijk om een fysieke winkel in de buurt te bezoeken. Vaak hebben bouwmarkten en doe-het-zelf zaken ook bespaarstekkers in hun assortiment. Door naar de winkel te gaan, kun jij persoonlijk advies krijgen van deskundigen en bijvoorbeeld direct zien hoe de stekker werkt voordat je hem aanschaft.

Online winkels

Bekende webshops die bespaarstekkers aanbieden zijn onder andere Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Door online te bestellen profiteer je niet alleen van scherpe prijzen, maar ook van voordelen zoals snelle levering en vergelijkingsopties. Zo kun je gemakkelijk de beste deal vinden voor jouw nieuwe bespaarstekker.

Maar hoe herken je betrouwbare webshops? Let bijvoorbeeld op keurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg of de Trusted Shops certificering. Daarnaast zijn klantbeoordelingen en een goede bereikbaarheid van de klantenservice belangrijke factoren om rekening mee te houden. Op deze manier weet je zeker dat jouw aankoop veilig en betrouwbaar verloopt.

Winkels
een straatbeeld van een winkelstraat in Den Bosch

Winkel in de buurt

Heb je dringend een bespaarstekker nodig? Geen zorgen, er zijn verschillende fysieke winkels in de buurt waar je deze kunt kopen. Zo hoef je niet te wachten op de bezorging en kun je snel beginnen met energiebesparing.

Vergelijkingsmogelijkheden tussen verschillende winkels in de buurt:

 • Bekijk online welke winkels bespaarstekkers verkopen.
 • Maak een lijst van deze winkels en vergelijk prijzen.
 • Lees reviews van andere klanten om te zien welke ervaring zij hebben gehad.

Extra tips bij het bezoeken van een fysieke winkel voor aankoop:

 • Neem een foto of beschrijving mee van het type bespaarstekker dat je zoekt.
 • Vraag eventueel aan medewerkers of ze advies kunnen geven over welk type stekker het beste past bij jouw situatie.
 • Controleer altijd even of de stekker ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw apparaten voordat je hem koopt.

Conclusie

Met een bespaarstekker kunt u eenvoudig energie besparen zonder enige moeite te hoeven doen. Door het verminderen van sluipverbruik, kan uw energierekening aanzienlijk omlaag gaan. Het gebruik van een bespaarstekker is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Het kopen van een bespaarstekker kan daarom worden gezien als een slimme investering op de lange termijn.

Bij het kiezen van de juiste stekker is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke situatie en behoeften. Let bijvoorbeeld op of de stekker geschikt is voor al uw apparaten en of er verschil zit in stand-by verbruik tussen verschillende modellen. Zo kunt u optimaal profiteren van alle voordelen die een bespaarstekker met zich meebrengt.

Lees ook onze andere blogs over:

Gas besparen: Hoe doe je dat op een effectieve manier?

Eindafrekening: Voorkom verassingen en let hierop

Dynamisch energiecontract: bespaar op je energiekosten

Energiemarkt verwachtingen 2023: wat betekent dit voor jou?

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.