Variabel energiecontract

Bespaar geld met een variabel energiecontract bij HEM energie

Scherpe energieprijzen met tot wel €300,- cashback!

Geen verplichtingen, gewoon een vrijblijvend adviesgesprek

Bespaar geld op je energierekening met een variabel energiecontract van HEM energie. Bij ons profiteer je niet alleen van scherpe prijzen, maar ook van cashback als welkomstcadeau. Lees verder om te ontdekken waarom een variabel contract bij HEM energie de juiste keuze is voor jou.

Wat is een variabel energiecontract?

Met een variabel energiecontract ben je niet gebonden aan vaste tarieven voor gas en elektriciteit. Deze tarieven worden namelijk bepaald door de energiemarkt en kunnen fluctueren gedurende het jaar. Energieleveranciers bieden deze flexibele tarieven aan als alternatief voor een vast contract met langere looptijd. Het kan voordelig zijn om te kiezen voor een variabel contract wanneer de energieprijzen laag zijn, maar houd er rekening mee dat ze ook kunnen stijgen.

Het is goed om te weten dat HEM energie groene en duurzame energie levert tegen scherpe prijzen, zowel bij vaste als variabele contracten. Als consument heb je dus de mogelijkheid om geld te besparen én bij te dragen aan een beter milieu door over te stappen naar HEM energie. Bovendien biedt deze leverancier cashback acties waarmee je nog meer kunt besparen op je maandelijkse factuur!

Voordelen van een variabel energiecontract

Een variabel energiecontract bij HEM energie komt met een aantal voordelen. Als de markt gunstig is, dan profiteer je van lagere tarieven en flexibele tarieven die meebewegen op de energiemarkt. Bovendien heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een vast contract zonder boete, wat voor meer zekerheid kan zorgen in tijden van volatiliteit op de markt. Door te kiezen voor een variabel contract kun je ook profiteren van prijsdalingen op de gas- en groene energiemarkten, waardoor je nog meer geld kunt besparen. Kies daarom bewust voor HEM als jouw betrouwbare partner in het leveren van duurzame energieleveranciers met scherpe prijzen en cashback!

Nadelen van een variabel energiecontract

Het kiezen van een variabel energiecontract kan voordelen bieden, maar het brengt ook enkele nadelen met zich mee. Bij HEM energie geven we je graag de nodige informatie om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw situatie.

Onzekerheid over toekomstige prijzen op de energiemarkt is een belangrijk nadeel van flexibele tarieven. Zo loop je het risico dat je meer gaat betalen voor gas of groene stroom als de marktprijzen onverhoopt gaan stijgen. Ook kan er schaarste ontstaan in aanbod, wat eveneens leidt tot hogere kosten.

Aanvullend veroorzaakt een variabel contract minder zekerheid en stabiliteit voor budgettering en financiële planning:

  • Je kunt niet profiteren van vaste tarieven gedurende langere tijd;
  • De maandelijkse facturen kunnen flink fluctueren waardoor budgetteren lastig wordt.

Bovendien zijn er geen garanties dat energieleveranciers hun prijzen stabiel houden gedurende het hele jaar.

Kortom, voordat je besluit om te kopen op basis van scherpe prijzen of cashbackacties raden wij ten zeerste aan om goed na te denken over deze mogelijke negatieve aspecten; zo weet je precies waarvoor jij tekent wanneer jij overstapt naar HEM Energie!

variabel of vast energiecontract

Waarom kiezen voor HEM energie?

Bij HEM energie stap je binnen in een wereld van concurrerende leveringstarieven voor energie. Dit houdt in dat je constant de vruchten plukt van de meest gunstige prijs voor jouw energieconsumptie. Door het veranderen naar een variabel energiecontract voor onbepaalde tijd, geniet je niet alleen van flexibiliteit maar zorg je er ook voor dat je nooit te veel betaalt dankzij de variabele energietarieven.

Bovendien, naast de wisselende en scherp geprijsde variabele prijs, is er nog een extraatje bij HEM energie: je ontvangt ook cashback op jouw energierekening. Met een slimme bespaarstekker kun je zelfs nog meer besparen op jaarbasis!

Duurzaamheid is een kernwaarde bij ons, en als gevolg daarvan leveren we uitsluitend groene stroom afkomstig uit Nederlandse bronnen. Kortom, door een overeenkomst aan te gaan voor onbepaalde tijd bij HEM, met variabele energietarieven, zorg je ervoor dat de voordelen zijn afgestemd op jouw verbruik en draag je tegelijkertijd bij aan een groenere toekomst voor onze planeet.

Scherpe energieprijzen

Bij HEM Energie profiteer je van scherpe energieprijzen. Een variabel tarief kan voordelig zijn omdat het meebeweegt met de marktprijs en daardoor laag kan blijven. Maar er zijn ook andere manieren om geld te besparen op je energierekening:

  • Kies voor groene stroom en draag bij aan een duurzamere wereld.
  • Maak gebruik van onze cashback acties en ontvang extra korting op je energierekening.

Wist je dat we regelmatig onze prijzen vergelijken met die van andere aanbieders? Zo weten we zeker dat we altijd concurrerende tarieven bieden. Bij HEM Energie ben jij verzekerd van scherpe prijzen én een duurzame keuze voor de toekomst!

Cashback op je energierekening

Details over de cashback-aanbieding van HEM Energie:

HEM energie biedt een aantrekkelijke cashback op je energierekening aan bij het afsluiten van een variabel energiecontract. Het bedrag dat je terug kunt krijgen hangt af van jouw verbruik en kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar.

Voorwaarden voor het ontvangen van cashback:

Om in aanmerking te komen voor de cashback dien je klant te zijn bij HEM Energie en moet je een geldig variabel energiecontract hebben. Daarnaast wordt de hoogte van de cashback bepaald door jouw verbruik gedurende het contractjaar en wordt deze jaarlijks uitbetaald op jouw rekening. Bespaar dus geld met HEM Energie’s scherpe prijzen én profiteer daarnaast ook nog eens van hun aantrekkelijke cashback-aanbieding!

Duurzame energie

HEM Energie maakt gebruik van verschillende duurzame energiebronnen om jouw huishouden te voorzien van stroom en gas. Zo wordt er onder andere zonne-energie, windenergie en biomassa gebruikt. Op deze manier draagt HEM Energie bij aan een schonere toekomst voor ons allemaal.

Naast het afnemen van duurzame energie, biedt HEM Energie ook ‘groene’ opties aan klanten om hun impact op het milieu verder te verminderen. Denk hierbij aan het compenseren van CO2-uitstoot of het investeren in lokale projecten die bijdragen aan duurzaamheid.

Het is belangrijk dat de energiesector steeds meer gaat focussen op duurzaamheid. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en bewust om te gaan met onze natuurlijke bronnen, kunnen we samen werken naar een betere toekomst voor onze planeet.

duurzame energie

Hoe stap je over naar HEM energie met een variabel energiecontract?

Timing is belangrijk wanneer je wilt overstappen naar een variabel energiecontract bij HEM Energie. Het is verstandig om te wachten tot het einde van je huidige contractperiode, zodat je niet hoeft te betalen voor vroegtijdige beëindiging. Bovendien kan het gunstiger zijn om over te stappen in de lente of herfst, omdat de prijzen dan vaak lager zijn dan tijdens de winter en zomer.

Als consument kun je verschillende aanbieders van variabele energiecontracten vergelijken op basis van hun tarieven, maar ook op andere factoren zoals duurzaamheid en klanttevredenheid. Let bij het vergelijken vooral op eventuele kortingen of cashback acties die momenteel beschikbaar zijn. Ook is het goed om te kijken naar de looptijd en opzegtermijn van het contract.

Wil jij profiteren van scherpe energieprijzen en cashback? Meld je dan gemakkelijk aan via de website van HEM Energie! Op dit moment hebben ze een promotie waarbij nieuwe klanten €200 korting ontvangen op hun jaarrekening. Vul simpelweg jouw persoonlijke gegevens in en kies voor een variabel energiecontract dat past bij jouw huishouden en behoeften. Bespaar geld én draag bij aan duurzame energiewinning door over te stappen naar HEM Energie!

Bekijk ook:

Energie vast of variabel afsluiten? Zo bespaar je het meest!

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.