Zonnepanelen kopen

Je hebt gehoord van de groeiende populariteit van zonnepanelen, toch? Ze zijn een belangrijke speler geworden in het tijdperk van duurzame energiebronnen. Maar wat zijn zonnepanelen precies en hoe werken ze? In eenvoudige bewoordingen, zonnepanelen vangen de energie van de zon op en zetten deze om in elektriciteit die je kunt gebruiken in jouw huis.

De aanschaf kan een beetje ontmoedigend lijken, maar met de juiste oriëntatie wordt dit proces veel eenvoudiger. Denk aan factoren zoals de kwaliteit van de panelen, het aantal dat je nodig hebt voor jouw woning en welke btw-regeling er gekozen wordt wanneer je besluit tot aankoop over te gaan.

De voordelen bij het kopen van Zonnepanelen

Zonnepanelen kopen? Dat is een slimme beslissing! Hier zijn enkele redenen waarom:

Milieuvoordelen van zonne-energie

 • Zonne-energie is schoon en hernieuwbaar. Het vermindert onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat goed is voor de planeet.

Bespaar op energiekosten

 • Met zonnepanelen kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Na de aanschaf van zonnepanelen, produceer je eigen stroom en verminder je jouw maandelijkse energierekening.

Verhoogde woningwaarde

 • Huizen met zonnepanelen hebben vaak een hogere marktwaarde. Het kan dus een goede investering zijn als je in de toekomst overweegt om te verkopen.

Kies voor HEM Energie

Waarom zou je zonnepanelen beter kunnen kopen bij HEM energie? Simpel:

 • Kwaliteit: Onze panelen zijn duurzaam en efficiënt.
 • Voordelen: Wij bieden uitstekende service, installatie en nazorg.

Dus, klaar om te profiteren van de vele voordelen die komen met het kopen van zonnepanelen? Maak vandaag nog de overstap naar groene stroom! Na het kopen van zonnepanelen is het ook belangrijk om ze goed te verzekeren.

Energiebesparing met zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is een slimme keuze voor energiebesparing. Met een eigen dak vol panelen kan je stroomverbruik drastisch verminderen. Gemiddeld bespaar je met elk paneel zo’n 230 kWh per jaar.

Traditionele energiemethodes vs zonne-energie

Traditionele energiemethodes, zoals gas of elektriciteit via de netbeheerder, kunnen niet tippen aan de voordelen van zonne-energie. Zeker wanneer we kijken naar de kosten op lange termijn:

Gas/ElektriciteitZonnepanelen
Kosten over 10 jaren€2000 – €3000Eenmalige aanschaf €4000 – €6000
Milieu impactHoog (CO2 uitstoot)Laag (Groene energie)

Weersomstandigheden en energieproductie

Weersomstandigheden hebben invloed op de productie van zonne-energie. Echter, zelfs in België waar het weer vaak grijs is, leveren zonnepanelen voldoende stroom. De cellen van het paneel werken namelijk ook bij diffuus licht.

Hier zijn wat punten om rekening mee te houden:

 • Monokristallijne cellen werken beter bij minder licht dan polykristallijne cellen.
 • Power optimizers kunnen helpen om meer energie uit elk paneel te halen.
 • Het aantal benodigde panelen hangt af van je totale stroomverbruik.

Zonnepanelen installateurs kunnen je adviseren over welke panelen geschikt zijn voor jouw woning en hoeveel je er nodig hebt. Ze regelen ook de installatie en aansluiting op de omvormer, dus het is echt zonnepanelen zonder gedoe.

Dus wil je minder betalen voor je energie en iets goeds doen voor het milieu? Overweeg dan eens de aanschaf van zonnepanelen!

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een investering. De initiële kosten voor de aanschaf van zonnepanelen en installatie kunnen variëren. Het hangt af van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt en hoeveel energie je wilt opwekken met hem. Over het algemeen kan de prijs variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

 • Voorbeeld 1: Voor een klein huishouden, kan de totale kosten ongeveer €4000 – €7000 zijn.
 • Voorbeeld 2: Voor een groot huishouden, kan de prijs oplopen tot wel €20,000.

Maar wacht even! Er zijn ook subsidies of belastingvoordelen beschikbaar die deze kosten kunnen compenseren. Verschillende overheden bieden financiële steun aan om huiseigenaren te stimuleren om over te schakelen naar zonne-energie oplossingen.

 • Optie 1: Landelijke subsidies
 • Optie 2: Provinciale of gemeentelijke subsidies

Nu vraag je je misschien af, “Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terugverdien?” Goede vraag! De terugverdientijd varieert meestal tussen 6 en 10 jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals hoeveel zonlicht je krijgt en hoe efficiënt jouw panelen energie opwekken.

Eén ding is zeker: op lange termijn zal hoe zonnepanelen de energierekening verlagen duidelijk worden. Zelfs als je rekening houdt met de initiële uitgaven, kunnen de voordelen van zonne-energie na verloop van tijd aanzienlijk zijn. En laten we niet vergeten dat door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, we ook bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet!

Zonnepanelen bestellen bij HEM energie

Zonnepanelen kopen bij HEM Energie is een fluitje van een cent. Het begint allemaal met een consultatie waarin we je huidige stroomverbruik analyseren. Daarna geven we je een offerte op maat, afgestemd op jouw behoeften en het potentieel van je eigen dak.

Soorten panelen

Bij ons kun je verschillende soorten zonnepanelen aanschaffen:

 • Monokristallijne panelen: Deze hebben de hoogste efficiëntie en zijn ideaal als je beperkte ruimte hebt.
 • Polykristallijne panelen: Deze zijn iets minder efficiënt, maar ook goedkoper.
 • Dunne film panelen: Deze zijn zeer flexibel en kunnen op diverse oppervlakken worden gemonteerd.

Leveringstijden

De leveringstijd hangt af van de gekozen panelen en hoeveelheid. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer 4 tot 6 weken na het accepteren van de offerte.

Garanties en serviceplannen

HEM Energie biedt uitgebreide garanties voor zowel de zonnepanelen als de omvormers. Je kunt ook kiezen voor onze serviceplannen voor periodiek onderhoud zonder gedoe.

Kortom, zonnepanelen te kopen bij HEM Energie betekent investeren in duurzame energie zonder stress. Lees meer over onze producten en diens ten op onze website of neem contact met ons op voor advies op maat!

Zonnepaneel installaties

Een professionele installatie van zonnepanelen is een gedetailleerd proces. Hier is een kort overzicht:

 1. Eerst beoordelen zonnepanelen installateurs de locatie en oriëntatie van je dak voor maximale efficiëntie.
 2. Daarna wordt de omvormer geïnstalleerd, die gelijkstroom omzet in wisselstroom.
 3. Vervolgens worden de panelen geplaatst, meestal met behulp van micro-omvormers aan de achterkant van elk paneel.
 4. Ten slotte worden alle kabels aangesloten en wordt het systeem getest.

Dit hele proces duurt meestal één tot drie dagen, afhankelijk van de grootte van je installatie. Veiligheid staat altijd voorop.

Plaatsing en onderhoud

De juiste plaatsing is cruciaal voor een optimale zonne-energie oplossing voor thuis. Het dak moet zo gericht zijn dat het de meeste uren zonlicht ontvangt.

Na installatie vereist je systeem regelmatig onderhoud voor optimale prestaties. Dit kan omvatten:

 • Reiniging: Vuil en stof kunnen zich ophopen op je panelen en hun efficiëntie verminderen.
 • Inspectie: Regelmatige controles helpen problemen vroeg te detecteren.
 • Reparaties: Indien nodig moeten beschadigde panelen of omvormers worden vervangen.

Het is vaak mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten met je installateur, wat kan helpen bij eventuele toekomstige problemen.

Zonnepanelen kopen is dus meer dan alleen losse zonnepanelen kopen; het gaat ook over het vinden van betrouwbare zonnepanelen installateurs en ervoor zorgen dat ze correct geïnstalleerd zijn – zonder gedoe!

Zonne-energie biedt talloze voordelen zoals lagere energiekosten en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen – waardoor jij kunt bijdragen aan duurzamere energie in België!

Conclusie: Zonnepanelen kopen in 3 stappen

Dus, je hebt alle ins en outs van zonnepanelen gelezen. Je weet nu hoe je energie kunt besparen en wat de kosten zijn. Ook heb je geleerd over het bestellen van zonnepanelen bij HEM energie en de installatie ervan. Het is tijd om actie te ondernemen! Ga voor groen, ga voor duurzaamheid, ga voor zonnepanelen. Maak gebruik van onze eenvoudige 3-stappenplan om jouw zonnepanelen aan te schaffen.

Zeg maar dag tegen hoge energierekeningen en hallo tegen een groener leven. Wees niet bang om die stap te zetten, wij zijn er om je te helpen bij elke stap van het proces. Klaar om die sprong naar een duurzamer leven te maken? Bestel dan nu jouw zonnepanelen bij HEM energie!

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, maar veel panelen kunnen zelfs tot 30 of 40 jaar meegaan.

Hoeveel onderhoud hebben zonnepanelen nodig?

Zeer weinig! De meeste panelen hebben slechts een jaarlijkse reiniging nodig om optimaal te blijven presteren.

Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor huiseigenaren die investeren in hernieuwbare energie zoals zonne-energie.

Hoeveel kan ik besparen met zonne-energie?

Dat hangt af van het aantal panelen dat je installeert en hoeveel elektriciteit je verbruikt, maar gemiddeld kun je rekenenen op honderden euro’s per jaar.

Zijn mijn daken geschikt voor de installatie van zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor de installatie van zonnepanelensystemen als ze voldoende blootstelling aan de zon hebben zonder schaduwvlekken.

Laatste nieuws

Het beste van energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over energie, onze acties en onze voordelen.